Názov projektu:

Posuvné steny pre Divadlo J. K. Tyla

Miesto realizácie: Červený Kostelec
Rok realizácie: 2020
Produkty:

LIKO-Space

Autorom návrhu priestoru v Divadle J. K. Tyla v Červenom Kostelci je Ing. arch. Jiří Dařbuján z D.A.D. ŠTÚDIA v Hradci Králové. Interiér je vďaka našim posuvným stenám LIKO-Space možné jednoducho prispôsobiť trom hlavným funkciám využitia sály.

Priestor slúži pre rôzne využitie ako napríklad malá divadelná sála so zázemím pre účinkujúcich, klubová a tanečná sála, prednášková sála s filmovou projekciou, salónik, sála pre rokovanie zastupiteľstva mesta a otvorená sála. Maximálna kapacita je 100 miest na sedenie.

Hlavné varianty usporiadania sály:

  1. Kukátkové divadlo - posuvné steny tvoria pravý portál a oddelenie priestoru pódia a zázemia pre účinkujúcich
  2. Rozdelenie na salónik a sálu - deliaca posuvná stena medzi pódiom a zázemím pre účinkujúcich sa presunie na miesto opony - z pódia a jeho zázemia vznikne salónik a pred ním väčšia sála
  3. Úplne otvorený priestor (jedna sála) - opona je umiestnená pozdĺž pravej bočnej steny sály, a pretože je opatrená rovnakou tapetou ako bočná stena, vytvára tak jej prirodzené pokračovanie

Základnou myšlienkou sály bolo vytvoriť ilúziu priestoru klasického "kukátkového" divadla (1) - teda pódium uprostred portálov po stranách, pričom obdĺžnikový pôdorys sály je na ľavej strane narušený pôdorysným odskokom, ktorý zároveň vymedzuje priestor pre vytvorenie pódia. Táto časť odskoku je smerom do sály opatrená dyhovaným obkladom do výšky nadpražia nad pódiom.

Na pravej strane potom bolo potrebné tento portál dotvoriť a tu prišli na rad už posuvné steny. Symetricky k osi sály sú umiestnené dva posuvné panely opatrené rovnakou dýhou ako na obklade steny vľavo a tým vytvorí pravú stranu portálu. Za týmito stenami vzniká priestor pre zázemie účinkujúcich, ktorý je od pódia oddelený opäť posuvnými panelmi.

V krajnom paneli pri zadnej stene pódia sú umiestnené dvere. Panely sú v tomto prípade potiahnuté tapetou. Týmto umiestnením posuvných stien vzniknú tri priestory - hľadisko, pódium, zázemie pódia (prípadne sklad nábytku).
Premiestnením posuvnej priečky do miesta opony vznikne salónik a sála (2).

Odsunutím a zaparkovaním všetkých posuvných panelov pozdĺž pravej bočnej steny sa vyčistí celý pôdorys a vznikne jedna miestnosť - úplne otvorený priestor (3). Pre zaparkovanie panelov je využitá nika v pravej bočnej stene, do ktorej sú uložené odýhované panely bočného portálu, ktoré sú následne prekryté panelmi "opony" potiahnutými rovnakou tapetou (Lavmi) ako bočná stena sály a tak vytvárajú prirodzené pokračovanie tejto steny.

Cieľom všetkých polôh posuvných stien LIKO-Space bolo vytvoriť jednotlivé priestory, v ktorých budú všetky obvodové steny pohľadovo plnohodnotné. Priestor pódia je potom ešte doplnený systémom rôznych posuvných závesov, horizontov a ďalších bočných portálov.

PREZRITE SI FLEXIBILITU MOBILNÝCH STIEN LIKO-SPACE®

      

                

Zaujali sme vás? Ozvite sa nám!

Máte záujem o naše riešenie, chcete vypracovať cenovú ponuku alebo sa chcete len na niečo spýtať? Neváhajte nás kontaktovať!

LIKO-SCzech Best Managed Companies 2020Rodinný podnikCZGBCAMSPISO 14001ISO 9001